Da se zagrejete i zanimate

ŠNICLA ŠPIKOVANE KOLENICE - HADŽIJA 520.00

Barena kolenica naseckana na tanko, taman.

PIKNIK PAŠTETA - POSELUŠA 430.00

Pileća hand-made pašteta uz prepečen hleb

GUŠČIJA PAŠTETA - NAŠA GUSKA 520.00

Guščija hand-made pašteta uz prepečen hleb

PLATA KOZIJIH SIREVA - ZA ISKUSNE 700.00

Mešavina raznih kozijih sireva, nana, malina i tartufi uz hladan sos od maslinovog ulja, meda i oraha

PREDJELO NA „VRDNIK DRVO“ DASCI - ŠARENIŠ 750.00

Po malko od svega, za na zub što se kaže – svinjska pršuta, domaći kulen i kobasica, domaći mladi kravlji i „Gorski“ koziji sir, kajmak, Piknik pašteta, domaća projica i pita sa zeljem

Toplo za na zalogaj

HALUMI KOD PIKNIKA 510.00

Vojvodjanski kravlji sir „kao halumi“ kupa se u maslinovom ulju i gricka sa hrskavim hlepčićima

PUNJENI KROMPIR SA SLANINICOM I SIROM - ZICER 410.00

Lepo zapečen u rerni pa ispunjen reš pečenom slaninicom i sočnom mocarelom

ŠAMPINJONI NA GRILU - KAPRIC 470.00

Odlićna kombinacija sa kajmakom i vlašcem.

POHOVANI CAMEMBER - FRANCUSKA SOBARICA 540.00

Kratko i jasno, pohovani sir poslužen uz džem od pomorandže

BIFTEK ROLNICE - BIVOLJI ZALOGAJ 715.00

Sitno seckani, marinirani komadići bifteka , fino zamotani u hrskavo testo uz kremasti sos od bundevinog putera

POHOVANA BUKOVACA - BAŠTENSKA RAPSODIJA 710.00

Servirane na miksu zelinih salata.

A sad malo kašikom

KREM ČORBA OD VRGANJA - SKITARA 390,00

Fruškogorski vrganji brižljivo čuvani i tretirani uz rižu.

ČORBA OD BELOG LUKA - LOKVANJ SUPICA 280.00

U kombinaciji sa krutonima i kremom.

TELEĆA RAGU ČORBA - KREMAŠICA 350.00

Lagana i kremasta, sa svežim mešanim povrćem i teletinom

PAČIJA BISTRA SUPA - MAJKINA ŽUTA SUPA 290.00

Sa domaćim rezancima i knedlama

PARADAJZ ČORBA - CRVENA ČORBICA 290.00

Sa sirom i obavezno se srče.

Laki obrok fini

SALATA SA PARADAJZOM I MOCARELOM - MORNARSKA 535.00

Čeri paradajz i bebi mocarela uz morsku sos, bosiljak i maslinovo ulje da uz Dunav budemo što bliži moru.

NAMAZNA PILEĆA SALATA – NAMAZANA 695.00

Da se maže lepo povezana pileća salata sa šampinjonima, krastavcima i sirom. Dobra je, na leba da je mažeš!

BIFTEK OBROK SALATA – BALERINA 1.285.00

Salata od bifteka po specijalnoj pikničkoj recepturi, ajsberg salata i čeri paradajz zaduženi za hladjenje nepca, a pinjoli i grana padano sir zaduženi za foliranje.

OBROK SALATA SA PILEĆOM DŽIGERICOM – PILIĆARKA 745.00

Više vrsta zelenih salata lepo složenih sa sotiranom pilećom džigericom, slaninicom i krutonima, nežno prelivena bundevinim uljem. Retko lepa salata!

OBROK SALATA ĆUREĆA – ŠIZIKA 695.00

Ćureći file, nežno tretiran, uparen sa osvežavajućim šarenišom, grilovanim ananasom i marinadom od indijskog oraha i limuna.

OBROK SALATA SA LAVANDA SIROM – NEVESTA 785.00

Damska salata sa grilovanim, mladim i sočnim, kao duša mekanim sirom sa lavandom uz povrće iz baštice naše.

OBROK SALATA PILEĆA – NAMIGUŠA 695.00

Pileći file uz pohovanu mocarelu i jogurt preliv sa malko semenki i susama u društvu svežeg povrća.

Na tenane...

SARMICE U KISELOM KUPUSU - FAJFERICA 710.00

I svežeg leba da se moča i domaćeg kiselog mleka da se zasladi.

ROLOVANO JAGNJEĆE PEČENJE - NOVA MLADA 1.080,00

Mlad, sočno i punjeno mocarelom servirano sa krompirima ispod sača. Srpsko-italijanski fjužn.

ŠPIKOVANI TELEĆI VRAT 1.080.00

Poslužen na riži sa holandez sosom.

ZAPEČENE TALJATELE - TALIANO 825.00

Sa piletinom, tikvicama i šampinjonima u krem sosu od sira.

TELEĆI RIBIĆ - BABIN KOMAD 1.535.00

Teleći ribić na kajmaku sa dosta safta, spremite se da umačete i tražite po koju salvetu više uz potočarsku palentu.

SVINJSKA BUTKICA - SA KOLENA NA KOLENO 925.00

Otkoštena svinjska butkica, zapečena na testu u laganom sosu od rena i kajmaka, na mlincima domaćim. Gasi se sa jakim crvenim vinom ili hladnim pivom.

Roštiljanje

UŠTIPAK SVINJSKI - BRICINE DJAKONIJE 835.00

Svinjski uštipak punjen slaninicom i sirom uz rumeni pomfrit i hrskava povrće servirano na tortilji.

PUNJENA PILETINA - DAMICA 1.050,00

Sa dimljenem sirom, rolovana na slanini uz mlade krompiriće u sosu od šampinjona.

PUNJENA CURETINA - VAROŠANKA 1.175.00

Sa blitvom, pršutom i sirom, servirana na mladim krompirićima u sosu od šargarepe.

SVINJSKI VRAT -VOJVODJANSKI SIRTAKI 875.00

U celo pečen u sopstvenom saftu, svinjski vrat na šašliku, sitno seckan na domaćem testu uz rumene krompire i miks zelenih salata. Sve to hop na domaćem testu i krem sosu.

PILEĆI BATAK - KICOŠKA GOZBA 805.00

Otkošten pileći batak iz paca pa na mač uz hrskavo povrće i pomfrit boje zlata na tortilji.

PILEĆI FILE - LALINO PILENCE 745.00

Pileće belo meso, odležalo u jogurtu, spremano na šašliku uz grilovano povrće i pomfrit zlatne boje.

UŠTIPAK JUNEĆI - BRICINE DJAKONIJE 815.00

Juneći uštipci punjeni slaninicom i sirom uz rumeni pomfrit i hrskavo povrće servirano na tortilji.

VEŠALICA - DIMNIČAR 775.00

Nadimljena svinjska vešalica na tenane uz pomfit rumeni. Mamac je za nepce.

SVINJSKI VRAT - NIJE ŠIJA NEGO VRAT 895.00

Lagano odimljeni svinjski vrat, sočan i fin uz pomfrit i grilovano povrće posluženo na tortilji.

ĆEVAPČIĆI 735.00

Stara, dobra klasika uz pomfrit i sos od vlašca, belog luka i krem sira.

ROŠTILJ KOBASICA - BEĆARSKA KOBAJA 735.00

Tanka ali sočna i u našoj režiji. Po malo se ljuti 🙂 Obavezni široki rukavi dok se klopa, da ima di da curi. Uz pomfrit se služi,

LALOŠKA PLJESKA 785.00

Sa mladim krompirićima, recept je naš, nećemo Vam kasti. Punili je sa sirom i pršutom.

Nećemo vam puno sladiti. Probajte!

TRIO NA PODVARKU - ŠPICLOV 790.00

Rebra, kobaja i svinjski vrat, liga ekstra ordiniranih džentlmena i podvarak što curi.

GRILOVANA PILEĆA DŽIGERICA - FRANCIJAŠ 710.00

Lepo servirana na domaćoj lepinji sa bećarcem i friškim kajmakom.

BUTKICA NA MAČU - ŠACA MITA 770.00

Kuvana u crnom pivu i crvenom vinu, zapečena i servirana na podvarku. Na prvi pogled obara sa nogu.

TELEĆI SOTE - MANGUPSKA ŠKOLA 1.410.00

Sa bukovačama, serviran na punjenom testu.

PAČETINA - VAROŠANKA 915.00

Servirana na pireu od celera u sosu od belog luka.

TELEĆE ŠNICLE - KUMOVSKI ZAVET 1.615.00

Sa pireom od krompira u sopstvenom saftu.

BIFTEK - ZA LOLE I BEKRIJE 1.950.00

Sa mladim krompirićima i grilovanim pečurkama u sosu od mocarele.

SVINJSKA REBRA - ARAMBAŠKA GOZBA 945.00

Sočna i mesnata svinjska rebarca, znaju da se mljackaju fino. Obavezno se jedu prstima i umaču u slatko ljutkasti sos. Slažu se sa mladim krompirićima.

PILEĆA DŽIGERICA - MIRADŽIKA 765.00

Restovana sa grilovanim jabukama, brusnicam i prženim lukom. Dalje nema pa ko sme.

RIB EYE - KOMŠINA PRIČA 2.900,00

Naše je da se foliramo a tvoje je da kažeš koliko želiš.

ŠNICLA OD VRATA - LOVAČKA SAČMARA 815.00

Stara, dobra lovačka šnicla od svinjskog vrata sa dosta safta, luka i malo senfa da se moča. Pari se sa pire krompirom

Za male piknikovce

PIKNIK BABY 505.00

5 ćevapa + pomfrit + kečap

PILETINA - ZLATNO PILENCE 555.00

Punjena sa šunkom i sirom pa ispohovana uz omiljni pomfrit.

Vegeterijanski san

RIŽOTO - MONGOL 790.00

Rižoto sa bukovačom i šargarepom.

PLJESKAVICA OD POVRĆA - ŠMIZLA 590.00

Sa mladim krompirićima i sosom od praziluka

NOKLICE SA TIKVICAMA - KAPRIC 505.00

Za drugare vegeterijance, rumene i zlatne u sosu od bundevinog semena.

Zeleniš i više niš

PAPRIKA -SLATKICA 260.00

TURŠIJA - AMREL 285.00

KISELI KUPUS - FORŠPAN 285.00

PAGONISOVA ŠAMPIONKA 480.00

Dosta svežeg povrća i feta sira u pobedničkom sosu za borce. Izbor je sjajan!

ŠVALERSKI ZALOGAJ 310.00

Krijem se iza šopske salate.

ITALIJANKA 480.00

Šmekerska salata sa čeri paradajzom, rukolom i grana padano sirom.

PAPRIKA - PRGAVICA 260

Ljuta sam pečena paprika.

MEŠANO POVRĆE - HRSKAVA SALATA 280.00

Sitno, sitnooo seckano sveže mešano povrće.

ŠPANAT - NAJ SALATA 290.00

U narodu poznata kao Popajeva salata. Svež španat, crveni luk i krutoni pa malo milerama i začina.

SLATKI KUPUS - KUPUSARA 210.00

Klasika-svež i hrskav kupus.

SVEŽ KRASTAVAC - KRASTAČA 220.00

Sa svežim krastavcem i mileramom.

PARADAJZ & SIR - STRENDŽERKA 260.00

Red paradajza pa red mrvljenog kravljeg sira.

SVEŽ PARADAJZ - CRVENKAPA 240.00

Sve puca dok se klopa sočni paradajz!

ZELENI MIKS - ZELENKO 240.00

Više vrsta svežih zelenih salata.

Da se zasladite

TART - PROSAC 350.00

Sa breskvama i belom čokoladom

NUTELA - FINA MALA 370.00

Kratko i jasno, nutela čiz kejk.

JEDNOSTAVNO BAKLAVA 295.00

Sa orasimam i sladoledom od vanile. Puna usta slatkih čula.

ZAOVINA KREMPITA 265.00

Sa malinama, mljac! Naša je zaova najbolja.

SNAJKINE ŠNENOKLE 270.00

Svaki opis je suvišan.

LALOŠKI KOH 270.00

Pravi domaćinski, sa ili bez preliva od mešanog crvenog voća.

JETRVINE PALAČINKE 310.00

Sa orasima u vanil kremu. Nema greške

GARAVUŠA 410.00

Lagana čokoladna torta sa belgijskom čokoladom

ŠTRUDRLA - KAĆIPERKA 395.00

Vruća štrudla sa orasima i jabukom servirana sa sladoledom od vanile

ZORINA BAJADERA 410.00

Čokoladna i zavodljiva za svako nepce.

Fruštuk

PITA SA MESOM - ŠVINDLERAJ 330.00

Kad zamiriše odoleti joj ne možeš. A i pride kiselo mleko može.

PALENTA SA KOBASICOM I BUKOVAČOM - BEĆAR 390.00

Domaća potočarska palenta sa sočnom kobasicom i lepo izgrilovanom bukovačom.

ĆEBATA SA PILETINOM 350.00

Domaći pesto sos i mocarela u kombinaciji.

TOST SENDVIČ - DASA 365.00

Sa domaćom pršutom i pomfritom. Rezervisano za klabere.

JUNEĆI BURGER - ZAJUNJENI 550.00

Sa čedar sirom i mladim krompirićima Pravi fruštuk za hipsteraj.

PROJA - KOKETUŠA 200.00

Mekana unutra, hrskava spolja, rumena i buckasta.

UŠTIPCI - UNCUTI 290.00

Slani i slatki, domaći i mekani, sa kajmakom ili pekmezom se mažu. Ma, probajte ih!

ZELJANICA - PAORKA 210.00

Testo je razvlačila Zora, a mi smo ga filovali sa sirom i zeljem.

POFEZNE - SRELETOVE MOČE 340.00

Hleb u jajima sa mileramom, pršutom, paradajzom i mladim sirom, pa ko pre!

JAJA - SNELA KOKA JAJE 355.00

Jaja sa šunkom ili slaninom uz kajmak pa da vidiš. Treniramo holesterol!

SENDVIČ - ČEZE 310.00

Sendvičići u tortilji sa pršutom ili šunkaricom, hrskavim povrćem i našim namazom.