Da se zagrejete i zanimate

OVČIJA STELJA - ZA SLADOKUSCE 650.00

Poslužena sa mladim lukom i puterom (100g).

HLADNA ROLOVANA BUTKICA - HADŽIJA 540.00

Barena butkica naseckana na tanko, poslužena sa renom, rotkvicama i mladim lukom.

PIKNIK PAŠTETA - POSELUŠA 440.00

Pileća hand-made pašteta uz domaću lepinju.

GUŠČIJA PAŠTETA - NAŠA GUSKA 570.00

Guščija hand-made pašteta uz prepečen hleb

PLATA KOZIJIH SIREVA - ZA ISKUSNE 750.00

Mešavina raznih kozijih sireva, nana, malina i tartufi uz hladan sos od maslinovog ulja, meda i oraha

PREDJELO NA „VRDNIK DRVO“ DASCI - ŠARENIŠ 750.00

Po malko od svega, za na zub što se kaže – svinjska pršuta, domaći kulen i kobasica, domaći mladi kravlji i „Gorski“ koziji sir, kajmak, Piknik pašteta, domaća projica i pita sa zeljem

Toplo za na zalogaj

HALUMI KOD PIKNIKA 560.00

Vojvodjanski kravlji sir „kao halumi“ kupa se u maslinovom ulju i gricka sa hrskavim hlepčićima.

PUNJENI KROMPIR SA SLANINICOM I SIROM - ZICER 540.00

Lepo zapečen u rerni pa ispunjen reš pečenom slaninicom i sočnom mocarelom.

HRSKAVE ROLNICE - ŠMIZLE 440.00

Rolnice sa hrskavim sezonskim povrćem – sweet chilli sos.

POHOVANI CAMEMBER - FRANCUSKA SOBARICA 690.00

Kratko i jasno, pohovani sir poslužen uz džem od pomorandže

BIFTEK ROLNICE - BIVOLJI ZALOGAJ 790.00

Sitno seckani, marinirani komadići bifteka , fino zamotani u hrskavo testo uz kremasti sos od bundevinog putera

A sad malo kašikom

KREM ČORBA OD VRGANJA - SKITARA 390,00

Fruškogorski vrganji brižljivo čuvani i tretirani uz rižu.

HLADNA ČORBA OD BUNDEVE - LOKVANJ SUPICA 280.00

Osvežavajuća. Poslužena sa domaćim kremom.

TELEĆA RAGU ČORBA - KREMAŠICA 350.00

Lagana i kremasta, sa svežim mešanim povrćem i teletinom

PAČIJA BISTRA SUPA - MAJKINA ŽUTA SUPA 290.00

Sa domaćim rezancima i knedlama.

PARADAJZ ČORBA - CRVENA ČORBICA 290.00

Sa sirom i obavezno se srče.

Laki obrok fini

SALATA SA PARADAJZOM I MOCARELOM - MORNARSKA 595.00

Čeri paradajz i bebi mocarela uz morsku sos, bosiljak i maslinovo ulje da uz Dunav budemo što bliži moru.

GRILOVANA BUKOVAČA - BAŠTENSKA RAPSODIJA 795.00

Servirana na mixu zelenih salata.

BIFTEK OBROK SALATA – BALERINA 1350.00

Salata od bifteka po specijalnoj pikničkoj recepturi, ajsberg salata i čeri paradajz zaduženi za hladjenje nepca, a pinjoli i grana padano sir zaduženi za foliranje.

OBROK SALATA SA PILEĆOM DŽIGERICOM – PILIĆARKA 745.00

Više vrsta zelenih salata lepo složenih sa sotiranom pilećom džigericom, slaninicom i krutonima, nežno prelivena bundevinim uljem. Retko lepa salata!

OBROK SALATA ĆUREĆA – ŠIZIKA 695.00

Ćureći file, nežno tretiran, uparen sa osvežavajućim šarenišom, grilovanim ananasom i marinadom od indijskog oraha i limuna.

OBROK SALATA SA LAVANDA SIROM – NEVESTA 795.00

Damska salata sa grilovanim, mladim i sočnim, kao duša mekanim sirom sa lavandom uz povrće iz baštice naše.

Na tenane...

ŠNICLA OD VRATA - LOVAČKA SAČMARA 965.00

Stara, dobra lovačka šnicla od svinjskog vrata sa dosta safta, luka i malo senfa da se moča. Pari se sa pire krompirom.

ROLOVANO JAGNJEĆE PEČENJE - NOVA MLADA 1.650,00

Mlad, sočno i punjeno mocarelom servirano sa krompirima ispod sača. Srpsko-italijanski fjužn.

ŠPIKOVANI TELEĆI VRAT 1.550.00

Poslužen na riži sa holandez sosom.

ZAPEČENE PENE - NACIONALNA KLASA 1450.00

Sa biftekom i pečurkama u sosu od bibera i sira

ZAPEČENE TALJATELE - TALIANO 845.00

Sa piletinom, tikvicama i šampinjonima u krem sosu od sira.

ZAPEČENE TIKVICE - ČAMAC NA DUNAVU 1.450.00

Punjene mariniranim komadićima bifteka, čerijem i mocarela sirom, prelivene sosom od kajmaka i parmezana.

PILEĆA DŽIGERICA - MIRADŽIKA 785.00

Restovana sa grilovanim jabukama, brusnicama i prženim lukom. Dalje nema pa ko sme.

SVINJSKA BUTKICA - SA KOLENA NA KOLENO 985.00

Otkoštena svinjska butkica, zapečena na testu u laganom sosu od rena i kajmaka, na mlincima domaćim. Gasi se sa jakim crvenim vinom ili hladnim pivom.

Sveže iz naše mreže

LOSOS – ŠACA 1.750,00

Šnicla lososa na brzo dinstanom povrću.

ROLOVANA PASTRMKA - BEĆARUŠA 1.350,00

Punjena dimljenim sirom sa čeri paradajzom i korijanderom uz sos od limuna

PASTRMKA - VRTIREPKA 1.450,00

Na pateu od brokolija sa brzo dinstanim povrćem

SMUDJ 3.650,00

Smudj na kilo. Kad kupiš svežu ribu, sam je očistiš i spremiš, možeš biti sasvim siguran da si dobio ono što si želeo, ali dajte šansu i našem majstoru.

SOMČE 1.450,00

Da ne kažemo somina 🙂

ŠARANČE 900.00

Ne čekajte da se mnogo ohladi, spremajte prste, hvatajte se za vino, hladno i fino.

ŠARAN U RAŠLJAMA 4.850,00

/za četvoro, a može i na porciju/ Posle njega, lizaćete još dugoo, duugo i nazdravljati uz ladan sovinjon ili grigio. Šaran iz paca pa pravac na rašlje i vatru. Peče se u celo, servira se solo. Molimo Vas da ga najavite dan ranije.

PERKELT UZ TUROS ĆUSA 1.490,00

Po starom dobrom, Bore mrežara receptu. Od svega što nam je kazao je da ide som bez kostiju, ostalo nam kazao nije....

RIBLJA ČORBA - RIBARAC 830.00

Jako smo osetljivi na svoj recept, moraćete da nam verujete. Sprema se u kotliću, a zavistan je od dobrog društva i kapljice. Predstavljamo Vam njegovo visočanstvo, čorbu od sveže dunavske ribe, a ostalo ne odajemo... Ako niste zdravo gladni, može i za dvoje.

Roštiljanje

PUNJENA PILETINA - DAMICA 1.015,00

Sa dimljenem sirom, rolovana na slanini uz mlade krompiriće u sosu od šampinjona.

PUNJENA CURETINA - VAROŠANKA 1.175.00

Sa blitvom, pršutom i sirom, servirana na mladim krompirićima u sosu od šargarepe.

PILEĆI BATAK - KICOŠKA GOZBA 845.00

Otkošten pileći batak iz paca pa na mač uz hrskavo povrće i pomfrit boje zlata na tortilji.

PILEĆI FILE - LALINO PILENCE 845.00

Pileće belo meso, odležalo u jogurtu, spremano na šašliku uz grilovano povrće i pomfrit zlatne boje.

UŠTIPAK JUNEĆI - BRICINE DJAKONIJE 875.00

Juneći uštipci punjeni slaninicom i sirom uz rumeni pomfrit i hrskavo povrće servirano na tortilji.

VEŠALICA - DIMNIČAR 895.00

Nadimljena svinjska vešalica na tenane uz pomfit rumeni. Mamac je za nepce.

SVINJSKI VRAT - NIJE ŠIJA NEGO VRAT 945.00

Lagano odimljeni svinjski vrat, sočan i fin uz pomfrit i grilovano povrće posluženo na tortilji.

ĆEVAPČIĆI 795.00

Stara, dobra klasika uz pomfrit i sos od vlašca, belog luka i krem sira.

ROŠTILJ KOBASICA - BEĆARSKA KOBAJA 765.00

Tanka ali sočna i u našoj režiji. Po malo se ljuti 🙂 Obavezni široki rukavi dok se klopa, da ima di da curi. Uz pomfrit se služi,

LALOŠKA PLJESKA 875.00

Sa mladim krompirićima, recept je naš, nećemo Vam kasti. Punili je sa sirom i pršutom.

Nećemo vam puno sladiti. Probajte!

GRILOVANA PILEĆA DŽIGERICA - FRANCIJAŠ 785.00

Lepo servirana na domaćoj lepinji sa bećarcem i friškim kajmakom.

BUTKICA NA MAČU - ŠACA MITA 770.00

Kuvana u crnom pivu i crvenom vinu, zapečena i servirana na podvarku. Na prvi pogled obara sa nogu.

PILEĆI SOTE - MANGUPSKA ŠKOLA 845.00

Sa bukovačama i šargarepom, serviran na taljatelama.

PAČETINA - SOJKA 1,250.00

ervirana na pireu od celera u sosu od narandže i jabuka.

TELEĆE ŠNICLE - KUMOVSKI ZAVET 1.850

Sa pireom od krompira u sopstvenom saftu, da nepce ne zna šta ga je snašlo.

BIFTEK TALJATA - ZA LOLE I BEKRIJE 2.250

Sa kozijim sirom, vrganjima i holandez sosom.

SVINJSKA REBRA - ARAMBAŠKA GOZBA 965.00

Sočna i mesnata svinjska rebarca, znaju da se mljackaju fino. Obavezno se jedu prstima i umaču u slatko ljutkasti sos. Slažu se sa mladim krompirićima.

PILEĆA DŽIGERICA - MIRADŽIKA 765.00

Restovana sa grilovanim jabukama, brusnicam i prženim lukom. Dalje nema pa ko sme.

RIB EYE - KOMŠINA PRIČA 2.900,00

Naše je da se foliramo a tvoje je da kažeš koliko želiš.

SVINJSKI VRAT - VOJVOĐANSKI SIRTAKI . 965.00

Lepo servirana na domaćoj lepinji sa bećarcem i friškim kajmakom.

Za male piknikovce

PIKNIK BABY 555.00

5 ćevapa + pomfrit + kečap

PILETINA - ZLATNO PILENCE 590.00

Punjena sa šunkom i sirom pa ispohovana uz omiljni pomfrit.

Vegeterijanski san

RIŽOTO - MONGOL 650.00

Rižoto sa bukovačom i šargarepom.

PLJESKAVICA OD POVRĆA - ŠMIZLA 590.00

Sa mladim krompirićima i sosom od praziluka

NOKLICE SA TIKVICAMA - KAPRIC 505.00

Za drugare vegeterijance, rumene i zlatne u sosu od bundevinog semena.

Zeleniš i više niš

PAPRIKA -SLATKICA 260.00

TURŠIJA - AMREL 285.00

ICEBERG SALATA - LEDENA 390.00

Sa pinjolima i grana padano sirom.

PAGONISOVA ŠAMPIONKA 480.00

Dosta svežeg povrća i feta sira u pobedničkom sosu za borce. Izbor je sjajan!

ŠVALERSKI ZALOGAJ 310.00

Krijem se iza šopske salate.

ITALIJANKA 480.00

Šmekerska salata sa čeri paradajzom, rukolom i grana padano sirom.

PAPRIKA - PRGAVICA 260.00

Ljuta sam pečena paprika.

MEŠANO POVRĆE - HRSKAVA SALATA 280.00

Sitno, sitnooo seckano sveže mešano povrće.

ŠPANAT - NAJ SALATA 310.00

U narodu poznata kao Popajeva salata. Svež španat, crveni luk i krutoni pa malo milerama i začina.

SLATKI KUPUS - KUPUSARA 220.00

Klasika-svež i hrskav kupus.

SVEŽ KRASTAVAC - KRASTAČA 240.00

Sa svežim krastavcem i mileramom.

PARADAJZ & SIR - STRENDŽERKA 260.00

Red paradajza pa red mrvljenog kravljeg sira.

SVEŽ PARADAJZ - CRVENKAPA 240.00

Sve puca dok se klopa sočni paradajz!

ZELENI MIKS - ZELENKO 240.00

Više vrsta svežih zelenih salata.

Da se zasladite

PIKNIČKI SLADOLED 460.00

Izaberite...vanila ili čokolada ili jagoda sa plazmom, krem bananicama, bobičastim voćem i šlagom.

TRI LEĆE 340.00

Domaćinski! Sočan i hladan sa ukusom karamele...

TART - PROSAC 350.00

Sa breskvama i belom čokoladom

NUTELA - FINA MALA 370.00

Kratko i jasno, nutela čiz kejk.

JEDNOSTAVNO BAKLAVA 295.00

Sa orasimam i sladoledom od vanile. Puna usta slatkih čula.

PROFITEROLE 380.00

Vanila krem, sveže voće.

ZAOVINA KREMPITA 310.00

Sa malinama, mljac! Naša je zaova najbolja.

VOĆNA TORTA SA JAGODAMA 290.00

Hladna i kremasta, osvežavajuća i neodoljiva...

SNAJKINE ŠNENOKLE 290.00

Svaki opis je suvišan.

LALOŠKI KOH 290.00

Pravi domaćinski, sa ili bez preliva od mešanog crvenog voća.

JETRVINE PALAČINKE U VANIL KREMU 360.00

Sa orasima u vanil kremu. Nema greške

GARAVUŠA 450.00

Lagana čokoladna torta sa belgijskom čokoladom

ŠTRUDRLA - KAĆIPERKA 395.00

Vruća štrudla sa orasima i jabukom servirana sa sladoledom od vanile

ZORINA BAJADERA 410.00

Čokoladna i zavodljiva za svako nepce.

Fruštuk

PALENTA SA KOBASICOM I BUKOVAČOM - BEĆAR 390.00

Domaća potočarska palenta sa sočnom kobasicom i lepo izgrilovanom bukovačom.

ĆEBATA SA PILETINOM 420.00

Domaći pesto sos i mocarela u kombinaciji.

KAJGANA U TORTILJI - DASA 360.00

Sa pršutom i sirom.

JUNEĆI BURGER - ZAJUNJENI 620.00

Sa čedar sirom i mladim krompirićima Pravi fruštuk za hipsteraj.

PROJA - KOKETUŠA 245.00

Mekana unutra, hrskava spolja, rumena i buckasta.

UŠTIPCI - UNCUTI 290.00

Slani i slatki, domaći i mekani, sa kajmakom ili pekmezom se mažu. Ma, probajte ih!

ZELJANICA - PAORKA 265.00

Testo je razvlačila Zora, a mi smo ga filovali sa sirom i zeljem.

POFEZNE - SRELETOVE MOČE 385.00

Hleb u jajima sa mileramom, pršutom, paradajzom i mladim sirom, pa ko pre!

JAJA - SNELA KOKA JAJE 355.00

Jaja sa šunkom ili slaninom uz kajmak pa da vidiš. Treniramo holesterol!