20-drvena-daska-piknik-vrdnik-drvo-vojvodina-srbija-predjelo-na-dasci

Kupujmo lokalno, rastimo globalno

Evo još jednog našeg putovanja. Kao i svako na koje se otisnemo, neplanirano je daleko i puno je učenja, hrabrosti, sreće, zadovoljstva i nezaboravnih trenutaka za dnevnik večnosti. Volimo da otputujemo i pročitamo i stranice nekih drugih priča i na posletku se ipak opet vratimo sebi, na sam početak ali bogatiji za neke nove kosmose.

Iz sve snage želimo da sačuvamo jer iskreno volimo svaki pogled na nas grad, svaki otkucaj srca za našu zemlju, svaku uspomenu naših predaka. Vole to i drugi, nismo sami, te kao rezultat mnogih putovanja izvukli smo jednačinu. Voli sebe na prvom mestu kako bi sve što nosiš u svojoj duši mogao i imao da podeliš sa drugima, da ih “zaraziš” sa svojom strašću ka hrani i piću, dobroj muzici i prirodi.

Tako… vratismo se sebi, rešeni da svoje lokalno zapakujemo u aktuelan trend zadržavajući dušu i jedinstvenost. Čvrsto smo odlučili da podržimo malog-velikog proizvođača. Kupujući domaće, a pri tom vodeći računa o kvalitetu i svežini nameirnice, vratili smo sve ono divno što je nama naša zemlje dala. Šalu pod mišku, ali podržavamo domaće te se na našoj vinskoj karti i jelovniku možete i najesti i napiti i Fruške gore i Vojvodine i Negotinske krajine… Da ne preskočimo nekog, možete se nadisati cele Vojvodine i Srbije.

Kod nas zato zna da miriše, još uvek, na kuvano mleko i šerbet, cimet i jabuke i vino, na žutu supu koja nas nedeljom diže iz kreveta posle izlaska u grad. Tu je i miris stare, dobre teleće čorbe koju je baba znala da pravilno namesti na mamurluk. Frušku goru i Srbiju možete pronaći u svakoj čaši našeg vina. Čuvamo se od zaborava, a čuvamo se jer znamo i da vredimo i da smo rame uz rame sa svetom.

Zato kupuj lokalno da bi bio deo zdrave globalne priče koja se na sreću ili žalost danas ne može ignorisati. I putujte, samo putujte, ali se uvek vratite odakle ste krenuli, sebi i u sebe.