O nama

Kako je sve počelo?

Proleće 2014. bilo je najavljivano kao jedno od najtoplijih. Sve nam je govorilo da moramo bežati iz grada na brzaka, a da ne moramo da điramo kola na Frušku goru jer tamo uvek ima neka krivina koju je neko rešio da ispravi, nervozni biciklista na sred puta ili konvoj kamiona koji ti ubiju svaku volju za izletom, prirodom, mirom i tišinom koja nam je postala hleb nasušni. Od jednom je isplivalo savršeno rešenje, zarastao lokal na samoj ivici pogleda uz Dunav. Nije trebalo izgovoriti ništa…

Sve je počelo u proleće 2014.

Restoran Piknik

Kao i obično, našli smo se u Pubu, u debelo zagarantovanom hladu i razmatrali kuda na more. Onda je neko dobacio za stolom, kako to obično biva kad se okupi muška ekipa, a da mi more malo vratimo kod nas gde je i pripadalo? Ubrzo se krenulo u razrađivanje Panonskog mora, letovanja po ravničarski, sve je tu, na dohvat ruke. Da ne mora prstom da se mrdne. Shvatili smo da imamo sve: Dunav, Frušku, pogled puca, mir, tišinu… 

DA! Rekli smo DA, nisu zaista trebale reči jer se čarobna prašina pojavila u vazduhu. Tri glavna dirigenta zavrtela su svoje čarobne štapiće – jer čuda su za svaki dan. Zaljubili samo se na prvi pogled i krila su nam istog momenta porasla. Sanjali smo zajedno širom otvorenih očiju zagledanih u deset godina kasnije.

Svako je dobio svoj deo za maštanje, svako je dobio svoju šansu da poleti. Videli sam gde leto može da se hladi. U trenu ugrađivanja duše u Piknik, zaljubio se i ostatak tima, jednom po jednom je srce krenulo ubrzano da kuca – jer čuda su za svaki dan! – govorili smo. Ideje su visile u vazduhu i trebalo ih je samo pokupiti. Bilo je teško, zapinjalo se i posustajalo čak i spavalo na poslu, ali sve je imalo jedno ime – ljubav.

S ljubavlju posluženo

Volimo da kažemo da kuvamo za sva čula. Da je sto uvek uredan i čist, da je hrana lepo poslužena, vino uz servis ponuđeno, a muzika da je legla na srce.

Sveži sastojci

Tako… vratismo se sebi, rešeni da svoje lokalno zapakujemo u aktuelan trend zadržavajući dušu i jedinstvenost, vodeći računa o kvalitetu i svežini namirnica.

Redovno "apdejtovan"

Profesionalizam nikad nije odvojen od dobre energije, dobre vibracije i povratnog mišljenja, onog dobrog i manje dobrog, profesionalizam kao sastavni deo napretka.

Neka naša hrana bude vaš lek, a vaš lek naša hrana

Kod nas zato zna da miriše, još uvek, na kuvano mleko i šerbet, cimet i jabuke i vino, na žutu supu koja nas nedeljom diže iz kreveta posle izlaska u grad. Tu je i miris stare, dobre teleće čorbe koju je samo baka znala da napravi. Frušku goru i Srbiju možete pronaći u svakoj čaši našeg vina. Čuvamo se od zaborava, a čuvamo se jer znamo i da vredimo i da smo rame uz rame sa svetom.