O Nama

Kako je sve počelo?

Proleće 2014-te je bilo najavljivano kao jedno od najtoplijih do sada i sve je govorilo na temu - kako pobeći iz grada na brzaka, a da ne moram da điram kola na Frušku goru jer tamo uvek ima neka krivina koju je neko rešio da ispravi, nervozni biciklista na sred puta ili konvoj kamiona koji ti ubiju svaku volju za izletom, prirodom, mirom i tišinom koja nam je postala hleb nasušni.
Kao i obično, našli su se u Pub-u u debelo zagarantovanom hladu i razmatrali temu kuda na more. Onda je neko dobacio za stolom, kako to obično biva kad je muška ekipa solo, a da mi more malo vratimo kod nas gde je i pripadalo? Posle treće ture, ozbiljno se krenulo u razrađivanje Panonskog mora, letovanja na ravničarski i da je sve tu. na dohvat ruke. Da ne mora prstom da se mrda. Dogovorili su se da imaju sve, Dunav, Frušku, pogled puca, mir, tišina, a ne mora da se kontemplira ko vozi kola posle trećeg piva.
Za divno čudo, nisu ostali na nivou pabske priče četvrtkom veče, već je sutra dan neko odma zakuvao novi susret na temu mora. U vazduhu je bilo napeto od adrenalina, tema restoran zvučala je kao zicer! Ture su se vukle jedna za drugom, ideje su prštale! Kraj se video nije! Znali su da su u igri, znali su da su zagrizli! Znali su da će pobediti! I ne samo sportski duh koji ih je vodio za vreme hokeja, ne samo to! Vodila ih je žeđ, strast i ljubav! Prva ljubav - ugostiteljstvo kakvo su sami sazidali, standardi koji su se sami postavljali. Ideje koje su pomerale Kosmos, a snovi nalazili put do realizacije! Vatra se razgorela! Granice se nisu postavljale i vrata su krenula da se otvaraju. Prepreke nisu mogle da se jave na putu! A kako sreća nije kvarljiva roba, krenula je da ih napada sa svih strana. Od jednom je isplivalo savršeno rešenje, zarastao lokal na samoj ivici pogleda uz Dunav. Nije trebalo izgovoriti ništa...

DA ! Rekli smo DA, nisu zaista trebale reči jer se čarobna prašina pojavila u vazduhu. Tri glavna dirigenta zavrtela su svoje čarobne štapiće - jer čuda su za svaki dan. Zaljubila sam se na prvi pogled i krila su mi istog momenta porasla. Sanjali smo zajedno širom otvorenih usta i očiju zagledanih u deset godina kasnije. Svako je dobio svoj deo za maštanje, svako je dobio svoju šansu da poleti. Videla sam gde leto može da se hladi i zaukala sam se. U trenu ugrađivanja duše u Piknik, zaljubio se i ostatak tima, jednom po jednom je srce krenulo ubrzano da kuca - jer čuda su za svaki dan! - Govorili smo. Ideje su visile u vazduhu i trebalo ih je samo pokupiti. Bilo je teško, zapinjalo se i posustajalo čak i spavalo na poslu, ali sve je imalo jedno ime - ljubav...

Osoblje

Kada smo rešili da raspišemo konkurs za osoblje restorana Piknik pored svih ozbiljnih stavki koje treba da sadrži jedan ozbiljan intervju za posao:
* profesionalizam
* odgovornost
* poznavanje jezika
* komunikativnost
* preciznost i urednost
* fleksibilnost
* bla bla bla
Ubacili smo i stavke:
* Duhoviti i šarmantni
* harizmatični i snalažljivi
Odlučili smo da se zaljubite u nas, da vam bude prijatno na nivou dnevne sobe. Prilikom odabira osoblja pažljivo smo vodili računa tome. Imajte u vidu da je svako od njih završio i mali kurs psihologije radeći svoj posao i da su tu da predvide i ispune svaku Vašu želju

Profesionalizam, ili kako smo uparili iskustvo i ljubav

Apsolutno istinito, neoborivo i večno! Živela ljubav na prvi pogled! Živela ona istinska, prava dečija ljubav koja u nama zaigra kada smo formirali svoje ličnosti, živela ona ljubav koja nas drži u istini i van programa i matrica. Zdušno smo ljubav ugradili u zidove i time Vama rastopili dušu. Potrudili smo se da osmeh i ljubaznost budu sastavni deo naše uniforme, a visoki ugostiteljski standarni naše srednje ime. Brzini i kooordinaciji smo dali nadimak dobre usluge, a hranu spremljenu sa ljubavlju smo obojili bojama ravnice. Negujemo dobar dan i doviđenja, vodimo se lepim manirima u stilu ljubim ruke. Da je sto uvek uredan i čist, da je hrana lepo poslužena, vino uz servis ponuđeno, a muzika da je legla na srce. Za uspomenu vaše duše spremamo i poklončiće, po koji kompliment i namig sa stilom. Profesionalizam nikad nije odvojen od dobre energije, dobre vibracije i povratnog mišljenja, onog dobrog i manje dobrog, profesionalizam kao sastavni deo napretka. Profesionalizam jeste sistem ali da bi se razvijao i rastao mora se zalivati, hraniti i maziti. Odlučili smo da ga ne ostavljamo samog da gospodari i ukrotili ga pažnjom prema svakom detetu, svakom gostu, ne zanemarivši potrebe zaposlenih i komšiluka. Jer bez dobrih komšija, nema ni podrške, ni saradnje, a rekli bi ni posla na duge staze. Volimo da razvijamo timski duh razvijajući i nas same, volimo i mi i da pojedemo i popijemo, naravno po drugim restoranima i vinarijama, i iskreno verujemo da time dižemo nivo svog profesionalizma na zavidan nivo.

Detalji su čudo, a čuda su za svaki dan

Od ukrašavanja prelepe Dunavske bašte do detalja poput vazica-sijalica. Slogan je naše čedo i mi ga se čvrsto držmo. Male stvari nas čine srećnima, ponekad je to osmeh ili zagrljaj, ponekad smesan ispis o vinu ili nadenut naziv jela onako odmila. Detalj lepog gesta nema cenu. Mnogi to zaborave, ali mi - nikada.