Obrok bez vina je kao dan bez Sunca.

U napred se izvinjavamo svima koji i nisu baš vinopije po oružju, ali ova priča je posvećena vinskim poštovaocima.

Ispunili smo sve uslove i kao vinska regija – ovde Dunav neba pun, onde i Fruška gora gde je svaki vrč vina pun, tamo kotlić, onde hlad, piješ vina da ostaneš mlad.

Okej, krenula nas je malo emocija posle druge čaše vina pa smo se raspevali, ali evo da se vratimo na ono zbog čega smo ovde. Kratko i jasno – volimo da jedemo i pijemo dobro, te smo odlučili da zarazimo i Vas. Vodimo se time da Sunce život znači, a grožđe je zavisno od Sunca, Neba i  Zemlje kao i čovek sam, što nas dovodi do uzročno posledične veze da je i čovek ovisan od grožđa, tačnije dobrog vina. Kako smo sami sebi napravili životni scenario, tako smo i dali sve od sebe da potpuno uživamo u životu. Fenomen čoveka kao društvenog bića je i da voli da se druži, a sve to ne može biti odvojivo od klope i vina. Pošto smo rešili da nas Sunce konstantno obasjava, jasno Vam je i šta sledi posle ovoga. Ufff, komplikovano!

Ali imamo rešenje! Ukoliko ste ovisnici o lepo uparenoj nacionalnoj hrani uz odlična vojvođanska i srpska vina, tu smo za Vas i trudićemo se iz sve snage da se vidimo još koji put. Volimo da kažemo da kuvamo za sva čula, te često zakuvamo i muzički meni čiji je nezaobilazni sastojak vino. Tako da, ako želite da proverite gde se leto hladi i gde je zima zašuškana…

Obrok bez vina je kao dan bez Sunca, bez osmeha i zagrljaja i bez lepih uspomena. Mi ćemo se truditi da na sve prenesemo priču koje vino priča već generacijama. Nekada su se priče pričale u vinskim podrumima svake kuće. Nezamislivo je bilo živeti u vojvođanskom vinogorju i nemati svoj podrum i komšije sa kojima se uveče teraju konji po šoru, fasciniraju lepe snaše i pali vatra uz koju su nastale mnoge urbane legende našeg detinjstva. Danas, kako zaborav ne bi došao po svoje, odlučili smo da pričamo naše vinske priče.